Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

WAVV tegen profclubs (1)

6 juli 2015 20:15

In het seizoen 1956-57 speelde WAVV voor het eerst tegen een profclub en wel tegen eredivisie club Elinkwijk voor de KNVB beker.

De tweede wedstrijd tegen een betaalde club was in het seizoen 1958-59, toen WAVV Hilversum op bezoek kreeg in de voorbereiding van het nieuwe seizoen. De radiostadclub speelde in de top van de tweede divisie en had een goed elftal zo stond er in de krant te lezen. Verschillende spelers, als dus de krant, zouden geen gek figuur slaan in de eredivisie. Midvoor Evert Pluim bijvoorbeeld was in onderhandeling over een transfer naar Willem II en ook Eindhoven was in de markt, maar de 200000 gulden als transferkosten was erg hoog.
Ook Siahaya, Los en Van den Burg waren begaafde spelers. WAVV verloor de wedstrijd eervol met 2 - 3. In het verslag stond te lezen dat WAVV het betere van het spel had en voor rust met de jeugdige doelman Ad Bongers speelde. Hilversum begon fel aan de wedstrijd, maar al gauw bleek dat WAVV de huid deze middag duur zou verkopen. Wel moest Bongers direct enkele schoten verwerken, maar ook de Hilversum verdedigers kwamen al spoedig tot de ontdekking dat zij op hun post moesten zijn om de WAVV-aanvallers te weerstaan.
Na 15 minuten was het Bart van Drumpt die WAVV de leiding gaf met een mooie kopbal. Na de 1 - 1 van Los was het Evert Pluim die met een harde schuiver voor de 1 - 2 rustand zorgde.
In de tweede helft waren er kansen over en weer en na 20 minuten was het Siahaya die Van Woerkom geen schijn van kans gaf 1 - 3. WAVV gaf de moed niet op en vlak voor tijd schoot Aart Meijnen de bal hard voor het doel waar Folkert van de Spa de bal in het doel liep.
De conclusie van deze wedstrijd is dat als WAVV niet gespeeld had met een stopperspil op halve kracht (blessure zaterdag opgelopen in het oostelijk elftal) en rechtsback Albers voor rust zijn enkel niet verstuikte, er misschien meer voor WAVV in had gezeten. WAVV zal in de competitie een gegadigde zijn om weer in de top mee te spelen.