Clubinfo

Historie
WAVV is opgericht op 21 november 1925. De oprichtingsnaam was GVV (Gelderse Voetbal Vereniging). In 1927 besloot GVV zich aan te melden voor de reguliere competitie van de Arnhemse Voetbal Bond. De naam GVV werd door de bond niet aanvaard. Toen werd de naam WAVV (Wageningse Arbeiders Voetbal Vereniging) gekozen.
In haar 85-jarig bestaan heeft WAVV op diverse locaties gevoetbald. 1925 - 1928 Zoomweg, 1928 - 1940 Haarweg, 1940 - 1969 Het Sportpark, 1969 - 1990 de Nude, 1990 - heden Sportpark J.D. van Ketwich Verschuur.
In de 85-jarige voetbalgeschiedenis van WAVV, heeft de club in nagenoeg alle klassen van het Nederlandse amateur voetbal gespeeld. In de seizoenen 1955 – 1956, 1956 – 1957, 2005 – 2006, 2006 – 2007 en 2007 - 2008 speelde WAVV in de eerste klasse van het amateur voetbal.

Heden
De jeugdopleiding van WAVV wordt verzorgd door twee technische coördinatoren, gediplomeerde jeugdtrainers, assistent-trainers, leiders en veel vrijwilligers. Dit ondersteund door een jeugdbestuur, en jeugdactiviteitencommissie. Het beleid van WAVV is er op gericht de jeugd actief te begeleiden, waarbij niet alleen gekeken wordt naar voetbalkwaliteiten, maar plezier voorop staat. Ook de houding van de jonge WAVV-er binnen de club krijgt binnen WAVV de nodige aandacht. WAVV heeft in de aanvang van seizoen 2011 - 2012 de beschikking over 11 jeugdteams en een 4x4 aspirantengroep.
Naast het voetbal, gaat de jeugd jaarlijks een dagje uit en worden diverse leeftijdgebonden activiteiten georganiseerd. Voor de jongste WAVV-ers komt Sinterklaas op visite en vindt in de winterstop een zaalvoetbaltoernooi plaats. Natuurlijk niet te vergeten de familiedag als jaarlijkse seizoenafsluiting.
Het huidige clubhuis, de kleedlocatie, sponsorhome, tribune en de verlichting van 3 velden zijn eigendom van de club. Deze accommodatie wordt met grote zorg en toewijding door vrijwilligers onderhouden. Deze zelfwerkzaamheid is kenmerkend voor WAVV, maar ook de eigenzinnigheid waarmee zij belangrijke zaken oppakt is algemeen bekend. In de zomer van 2011 is door vrijwilligers van WAVV hard mee gewerkt aan de aanleg van het gezamenlijke kunstgrasveld met de buurvereniging. Door deze inzet is het mogelijk geweest om de verlichting en dugout zonder verdere kosten voor de vereniging te realiseren.
WAVV telt momenteel ruim 600 leden. Was WAVV oorspronkelijk een arbeidersvereniging, het ledenbestand van nu is een doorsnede van Wageningse populatie.
De technische staf voor senioren bestaat uit twee gekwalificeerde hoofdtrainers, 2 verzorgers/masseurs, keeperstrainer en elftalbegeleiders, die er voor moeten zorgen dat er op een zo hoog mogelijk niveau wordt gespeeld.
WAVV onderhoudt goede contacten met collega's sportclubs in het Wageningse. Jaarlijks organiseert WAVV de bekende Wageningencup, als voorbereiding op de komende competitie. Wageningse politici en leden van de Sportraad zijn daarbij graag aanwezig.
Het bovenstaande geeft aan, dat WAVV beschikt over een scala aan mogelijkheden om mensen met elkaar in contact te brengen. Denk hierbij ook aan het in 2005 geopende sponsorhome.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!