Datum

19 september 2020 14:30

Accommodatie

Onbekend

De competitieronde 2020-2021 is gestart, we moesten er lang opwachten dat onze jongens weer de wei in mochten. De eerste wedstrijd was meteen al een Wageningse derby en wel tegen het studenten team van GVC op sportpark de Bongerd.
Een taaie tegenstander waar toch rekening mee moet worden gehouden, door hun tomeloze inzet zal GVC zeker in deze competitie van zich laten horen, en voor menig tegenstander in deze competitie een brug te ver worden.
Zo dus ook onze jongens, men begon een beetje stroef aan de wedstrijd, mede ook doordat de tegenstander geen schim meer was van vorige ontmoetingen, veel nieuwe gezichten, nieuwe trainer enz. het was dus even zoeken hoe men de wedstrijd naar zich toe kon trekken.
WAVV trok ondanks dit toch aardig van leer, maakte hun doelstelling voor deze competitie kenbaar en probeerde met enkele snelle uitvallen een doelpunt te scoren, dit lukt in de 10e minuut een fraaie aanval van de voorwaartsen van WAVV werd fantastisch afgerond door de snelle Michael van Schaijk en de 0 - 1 voorsprong was een feit. De tegenstander ging onverdroten voort met veel snelle lopers om te proberen de hechte achterhoede van WAVV te slechten, maar deze lieten zien dat ze alles onder controle hadden. Trainer Moslin Adnane had er wel moeite mee dat de vele aanvallen van WAVV strandde in de verdediging linie van de thuisploeg, het werd een beetje rommelig en de concentratie van de bezoekers verslapte. Adnane riep op een gegeven moment naar de Keeper van zijn ploeg hoe de bal gespeeld moest worden, en in de 40e minuut kon WAVV dan eindelijk de voorsprong uitbouwen. Een snelle en lange uittrap van keeper Mike van Dijk naar de halverwege het veld van GVC vrijstaande snelle linksbuiten Floran Rothuis, die met een schitterende crosspass Davey Jansen in stelling bracht en deze schitterend afrondde en de 0 - 2 binnen schoot.
In de tweede helft ging WAVV verder waar het gebleven was, snelle aanvallen richting doelgebied richting thuisploeg, en in de 50e minuut was het weer raak Marvin van den Born strafte een fout van de keeper van GVC af (hij kreeg de bal niet onder controle) en schoot de 0 - 3 binnen.
WAVV ging een beetje freewheelen en 10 minuten later was het weer raak, een weergaloze trap van Marvin van den Born halverwege de helft van de thuisploeg verraste de keeper en schoot de 0 - 4 stand binnen. Nog was de koek niet op en het was Davey Jansen die een goede voorzet van weer Michael van Schaijk afrondde met het (door blessure in de 1e helft in tulband gehulde) hooft 0 - 5.
Toch kon de thuisploeg net voor het eindsignaal ook de eindstand bepalen en kon men tegenscoren 1 - 5. Aanstaande zaterdag ontvangt WAVV op het eigen sportpark tegenstander Dodewaard, een stugge ploeg waar WAVV het in de vorige competitie moeite mee heeft gehad, maar misschien kan de thuisploeg hun goede reeks een vervolg geven, aanvang van de wedstrijd is 14:30 uur.