Datum

26 september 2020 11:30

Accommodatie

Onbekend

Eindelijk was het zover de dames konden hun voetbalkwaliteiten tonen op het voetbalveld, en zijn nu dan begonnen aan de eerste wedstrijd in de competitieronde 2020-2021.
Vooraf aan deze wedstrijd werden van de week eerst nog wat aanvullingen gedaan aan het begeleiding team, zo werden er enkele dames bijgevoegd bij teammanager Nardus de Woo, te weten Linda Blankestijn, Susanne Welgraven en Deborah Roseboom.
Op trainersgebied is naast Hennie van Brakel Jan Laurens gekomen, zodat de begeleiding van dit team helemaal compleet is.
De eerste wedstrijd dan, het team heeft eigenlijk een beetje beroerde start gehad tijdens de bekercompetitie (3 x verloren) mede door achterstand van trainingen. Maar de poppetjes stonden en er was flink aan de conditie gewerkt, dus ging men vol goede moed richting Renkum waar de dames van CHRC de tegenstander was.
WAVV liet zien dat ze er klaar voor waren, en begonnen zeer gedisciplineerd en vol goede moed aan deze partij, en zowaar in de 7e minuut was het al raak in een scrimmage voor de doelvrouw van CHRC was het Dita die de bal achter de goalie van de thuisploeg schopte en de 0 - 1 was een feit.
De Wageningse dames roken bloed en ondanks dat ze enkele keren terug werden gedrongen op eigen helft, was er door toedoen van een misverstand tussen de achterhoede en keepster Zoë van Brakel dat de thuisploeg in de 10e minuut de gelijkmaker scoorde.
WAVV-dames speelde onbevangen creëerde toch wel enkele kansen, maar waren ook zeer beducht voor de aanvallende kwaliteiten van de meer geroutineerde thuisploeg, toch konden ze deze stand handhaven tot aan het rustsignaal.
De tweede helft was koud aan de gang en weer was het Dita die in de 49e minuut de Wageningse dames op voorsprong bracht, zij ronde n.l. een goede aanval over diverse schijven af met een droog schot buiten bereik van de goalie van de thuisploeg en bracht de 1 - 2 voorsprong op het score bord.
In het vervolg van de wedstrijd begonnen de Wageningse dames, mede door vermoeidheid verschijnselen de wedstrijd een beetje uit handen te geven, daardoor kon de thuisploeg in de 58e minuut de gelijkmaker scoren. WAVV zakte nog veder in en de Renkumse thuisploeg rook zijn kansen, in de 64e minuut konden zij dan eindelijk een voorsprong nemen en brachten de stand daarmee op 3 - 2. Dat WAVV toch wel te maken had met conditie achterstand werd nu toch wel merkzaam, en kon de thuisploeg in het laatste kwartier de eindstand van 7 - 2 op het scorebord brengen. De Wageningse dames kunnen toch trots zijn op deze wedstrijd ondanks deze geflatteerde uitslag, lieten zij zien dat ze op de goede weg zijn.
As. dinsdag 29 september volgt dan nog de uitgestelde wedstrijd tegen GVC thuis, aanvang 19:30 uur, en as. zaterdag 3 oktober spelen zij thuis tegen VIOD, aanvang van deze wedstrijd is 11:30 uur.