Datum

5 september 2020 14:30

Accommodatie

Onbekend

Ook het 1e team is inmiddels begonnen met de tweede wedstrijd in de regionale beker competitie, na vorige week in Nijmegen bij SV Waalstad een verdiend gelijkspel behaalt te hebben (1 - 1) waren vandaag dan Ede/Victoria de te kloppen tegenstander.
In de voorbereiding hadden deze twee kemphanen ook al tegen elkaar gespeeld, nu draaide het ergens om. De Edenaren waren er toch wel op gebrand om een goed resultaat te behalen, want ze hadden eigenlijk nog wat goed te maken naar aanleiding van de verloren oefenwedstrijd.
Er ontpopte van begin af aan een leuke wedstrijd met over en weer enkele aardige kansjes, WAVV wilde deze wedstrijd toch voor eigen publiek winnen en liet het ook blijken, met goed en snelle aanvallen richting doelgebied van Ede/Victoria. Dit leidde dan ook in de 10e minuut tot een voorsprong voor WAVV, Davey Jansen mocht een penalty nemen, nadat hij zelf onreglementair gestopt werd door een verdediger van tegenpartij, hij benutte deze op koele wijze en knalde de 1 -0 voorsprong binnen. De thuisploeg speelde een gedegen partij en halverwege de eerste helft ronde Floran Rothuis een goed opgezette aanval af door de 2 - 0 op het score bord te brengen.
WAVV ging een beetje va banque spelen, werd een beetje slordig in hun aanval spel en verzuimde toch met een grotere voorsprong het rustsignaal te halen, dus bleef het 2 - 0.
De tweede helft, trainer Moslin Adnane was zeker niet content met het spel gedurende de eerste helft, heeft zijn mannen toegesproken dat het beter moest worden. Helaas het begin van de tweede helft was wel hoop gevend, maar de tegenstander deed er alles aan om de aanvallende aspiraties van de thuisploeg een halt toe te roepen. Het spelpeil van de thuisploeg zakte nu toch echt wel naar een bedenkelijk peil, waar de tegenstander toch ook weer moed uit trok. In de 70e minuut was daar dan de kans voor Ede/Victoria, verkeerd verdedigen van de achterhoede van de thuisploeg leidde er toe dat de bezoekers een penalty mocht nemen, invaller Refaat Akoulai benutte deze en schoot onberispelijk de aansluitende treffen binnen 2 - 1. In de 80e minuut bracht trainer Adnane dan good old Jimmy Pruis binnen de lijnen, dit bleek achteraf een gouden wissel, want het was Pruis die in de 86e minuut de wedstrijd op slot schoot, met een poeier van afstand bracht hij de 3 - 1 eindstand binnen. Een wedstrijd met twee gezichten, een tegenstander die bloed rook, en de thuisploeg die toch tot een bedenkelijk niveau zakte. As. zaterdag dan de laatste wedstrijd in deze reeks, dan spelen we weer thuis tegen het Nijmeegse Oranje Blauw, ook een tegenstander die niet te onderschatten is. Aanvang van deze wedstrijd is ook weer 14:30 uur.